Etusivu > Yritys > Suomesta Ruotsiin > Tavaroiden ja palveluiden myyminen Ruotsissa

Tavaroiden ja palveluiden myyminen Ruotsissa

Myydessäsi tavaroita ja palveluita Ruotsissa tulee sinun EU-säädösten lisäksi ottaa huomioon

Toimintaa säätelee myös Euroopan unionin palveludirektiivi, jolla pyritään edistämään palveluntarjoajien vapautta sijoittautua toisiin jäsenvaltioihin ja palvelujen vapaata tarjoamista jäsenvaltioiden välillä. Direktiivin tarkoituksena on myös laajentaa palvelujen vastaanottajien saatavilla olevaa valikoimaa ja parantaa sekä kuluttajille että palveluja käyttäville yrityksille tarjottavien palvelujen laatua.

Lisätietoja kuluttajien oikeuksista saat Konsumentverketin sivuilta.

verksamt.se -sivustolta saat tietoa siitä, mikä elinkeinotoiminta tarvitsee Ruotsissa joko toimiluvan, rekisteröimisen tai ilmoituksen tietylle viranomaiselle.

Jos aiot tuoda maahan terästä vaatteita tai muita teollisuustarvikkeita EU:n ulkopuolelta, saatat tarvita tuontilisenssin.

Tuodessasi tavaroita EU:n alueelta ei sinun tarvitse maksaa tullia. Tietyt tavarat vaativat sen sijaan tuontiluvan. Tällaisia tavaroita ovat aseet, lääkkeet ja eläimet.

Jos myyt tai vuokraat tavaroita tai palveluita liiketoiminnan muodossa Ruotsissa, olet velvollinen pidättämään niistä arvonlisäveron ja tilittämään sen valtiolle. Lisää tietoa asiasta saat kohdasta Ulkomaisen yrityksen verotus.

Lähde: Ditt Europa