Etusivu > Yritys > Suomesta Ruotsiin > Hyödyllisiä yhteyksiä ja linkkejä

Hyödyllisiä yhteyksiä ja linkkejä

Täältä löydät joitakin viranomaisia ja organisaatioita, joiden puoleen voit kääntyä saadaksesi tietoa, neuvoja tai näkökulmia.

Internetpalveluita

Verksamt.se on viranomaisten, Bolagsverket, Skatteverket ja Tillväxtverket, yhdessä ylläpitämä yrityssivusto, joka kokoaa yhteen yrittäjien tarvitsemia tietoja, neuvoja ja Internetpalveluja. Sen avulla voit esimerkiksi luoda liikeidean tai hakea F-veroa. Yrityksen perustamiseen ja ajamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee lisäksi Tillväxtverketin peuhelinpalvelu numerossa +46 (0)20 35 10 10.

Näringslivsregistret ja European Business Register tarjoavat tietoa jo olemassa olevista yrityksistä.

Viranomaisia

Bolagsverket rekisteröi ja tiedottaa yrityksiä.

Försäkringskassanin Internet-sivuilta löydät esimerkiksi työnantajille suunnattua tietoa sairausajan palkasta tai vanhempainrahasta.

Kunnilla ja lääninhallituksilla ovat omat elinkeinovastaavat, joiden tehtävänä on edistää yritysten toimintaa. Ne käsittelevät tukia ja avustuksia ja auttaa sinua löytämään sopivat toimitilat tai solmimaan uusia liikekontakteja.

Kronofogden käsittelee asioita, jotka koskevat esim. maksamattomia saatavia. Yleistä tietoa löydät heidän Internetsivuiltaan, mutta henkilökohtaista palvelua saat numerosta +46 (0)771 73 73 00.

Livsmedelsverket tarjoaa tietoa esimerkiksi elintarvikkeiden tuonnista ja viennistä.

Patent- och registretingsverket, PRV, antaa suojaa ja yksinoikeuksia teknisille ideoille, tuotemerkeille ja designille. PRV:n ylläpitämän rekisterin informaation auttaa sinua analysoimaan, mitä alallasi tapahtuu.

Skatteverket järjestää informaatiotreffejä tuleville ja uusille yrittäjille. Voit myös varata henkilökohtaisen ajan Skatteverketille, jos sinulla on kysymyksiä koskien omaa yritystäsi.

Tullverket auttaa, jos aiot tuoda tai viedä tavaroita EU:n ulkopuoliseen maahan. Tullverket järjestää lisäksi kursseja ja informaatiotapaamisia.

Yritysneuvontaa

ALMI Företagspartner sijaitsee joka läänissä. ALMI auttaa omaa yritystä suunnittelevia tai vastikään perustaneita. Se tarjoaa apua liikeidean kehittämiseen ja rahoittamiseen.

Coompanion - Kooperativ utveckling sijaitsee joka läänissä. Se antaa yksilöllistä neuvontaa ideoiden toteuttamisessa menestyviksi liikeyrityksiksi.

Enterprise Europe Network tarjoaa tietoa ja apua Euroopan sisämarkkinoihin liittyvissä kysymyksissä.

Europe Direct ja paikalliset EU-tiedotuspalvelut antavat tietoa esimerkiksi EU:n yritys- ja kehittämishankerahoituksista.

NyföretagarCentrum tarjoaa maksutonta apua ja neuvontaa liikeideasi arvioinnissa. NyföretagarCentruomin taustalla on laaja kontaktiverkosto paikallisista henkilöistä ja yrityksistä, jotka voivat auttaa sinua asiantuntemuksellaan.

Sinun Eurooppasi -sivusto tarjoaa käytännön tietoa yrittämisestä EU:ssa.

Organisaatioita

Svenskt Näringsliv on yritysten edunajaja Ruotsissa.

Ruotsin yrittäjäjärjestö ajaa yritysten etua Ruotsissa.

Markkina- ja tilastotietoa

Konjukturinstitutet analysoi ja tutkii taloudellista kehitystä.

Ruotsin pankki tarjoaa monipuolista taloustietoa.

Statistiska Centralbyrån tarjoaa ajankohtaista tilastotietoa.