Etusivu > Yritys > Suomesta Ruotsiin > Liikekulttuuri Ruotsissa

Liikekulttuuri Ruotsissa

Ruotsalaiseen keskustelukulttuuriin ja päätöksentekoprosessiin kuuluu, että kaikkia kuunnellaan ja jokainen voi kertoa myös eriävän mielipiteensä päätettävänä olevasta asiasta. Ruotsalaiset keskittyvät pieniinkiin yksityiskohtiin ja valmistautuvat kokouksiin huolella. Kokoukset ovat usein pitkiä, sillä niissä suositaan avointa keskustelua, jossa jokainen saa sanoa sanottavansa. Päätöksenteko tähtää konsensukseen, ja voi suomalaisen silmissä vaikuttaa pitkitetyltä monine viivytyksineen ja keskeytyksineen.

Ruotsissa aika on laadun olennainen mittari. Jos jokin asia etenee ruotsalaisten mielestä liian nopeasti, odotetaan siltä huonompaa tulosta. Suunnittelu on erittäin olennainen osa suoritusta, mutta kun suunnitelma ja päätös on valmis sitä viedään sitoutuneesti eteenpäin ilman turhia keskusteluja. Suomessa nopeus on tehokkuutta ja toimintaa suunnitellaan usein samalla kun sitä tehdään.

Ruotsissa ollaan suomalaisia avoimempia ja sosiaalinen kanssakäyminen ja verkostoituminen ovat erittäin tärkeitä. Ne ovat avain menestykselliseen liiketoimintaan. Ruotsalainen tapa kommunikoida on kuvaavaa ja osallistuvaa ja suomalaisen näkökulmasta usein hidasta. Suomalainen tapa on suora, selvä ja nopea.

Suomalainen ja ruotsalainen johtaminen eroavat suuresti toisistaan. Suomalainen esimies jakaa ohjeita, delegoi työt ja toimii auktoriteettina. Ruotsalainen esimies johtaa läsnäolon, osanoton ja tiedonvälityksen kautta. He luottavat siihen, että alaiset ovat halukkaita ja kykeneväisiä hoitamaan työnsä. Organisaatiorakenne on usein matala. Ruotsalaiset ovat vahvoja tiimipelaajia ja osaamista arvostetaan korkealle. He myös suhtautuvat räväkämmin epäonnistumisiin ja pitävät sitä luonnollisena osana yrittämistä.

Lähteet: Business Finland, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

Lisätiedot:
Business Finland
Suomalais-ruotsalainen kauppakamari – Ruotsin markkinoille