Etusivu > Yksityishenkilö > Suomesta Ruotsiin > Koiran tai kissan tuonti EU-maista Suomeen

Koiran tai kissan tuonti EU-maista Suomeen

Nämä vaatimukset koskevat vain matkustajan mukana kulkevia lemmikkieläimiä, joita ei ole tarkoitettu myytäväksi tai luovutettavaksi uudelle omistajalle.

Tunnistusmerkintä

Eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla tai selkeästi luettavalla tatuoinnilla. 3.7.2011 alkaen ainoastaan mikrosirumerkintä hyväksytään tunnistusmerkinnäksi. Tatuointi hyväksytään kuitenkin tunnistusmerkintänä, jos se on tehty ennen 3.7.2011.

Raivotautirokotus

Eläimen on oltava rokotettu raivotautia vastaan kansainvälisen standardin (WHO) mukaisella rokotteella.

Käsittely ekinokokkoosia vastaan

Lääkitys ekinokokkoosia vastaan vaaditaan ainoastaan koirilta, kissoja ei tarvitse lääkitä. Eläinlääkäri merkitsee annetun lääkkeen lemmikkieläinpassiin. Lääkitys annetaan 1-5 vrk ennen maahantuloa. Lääkettä ei siis voi antaa enää rajalla juuri ennen rajan ylitystä. Aikaisemmassa lainsäädännössä ollut kohta, että lemmikkiä ei tarvitse lääkitä, jos se tulee takaisin Suomeen oltuaan ulkomailla alle 24 h, on poistunut.

Vaihtoehtoisesti voi käyttää 28 vrk:n sääntöä. Lemmikki pitää lääkitä ennen matkaa vähintään kaksi kertaa enintään 28 vrk:n välein ja sen jälkeen käsittely toistetaan säännöllisesti enintään 28 vrk:n välein niin kauan kuin edestakaisin matkustelua kestää. Viimeinen loislääkitys tulee tehdä Suomessa matkustelun päätyttyä.

Lemmikkieläinpassi

Eläimen mukana on oltava lemmikkieläimen todistus (ns. Lemmikkieläinpassi).

 

Lähde: Ruokavirasto

 

Lisätietoja:
Ruokavirasto – Koirien, kissojen ja frettien tuonti EU-maista Suomeen