Etusivu > Yksityishenkilö > Suomesta Ruotsiin > Itsenäinen ammatinharjoittaminen Ruotsissa

Itsenäinen ammatinharjoittaminen Ruotsissa

Kun aloitat elinkeinotoiminnan Ruotsissa, hanki verohallinnosta (Skatteverket) itsellesi F-verokortti. Tällöin edellytetään, että voit osoittaa toimeksiantajallesi, että vastaat itse verojen ja sosiaaliturvamaksun maksamisesta. Asiaan ei vaikuta onko sinun maksettava ao. maksut kotimaassasi tai Ruotsissa. Jotta toimintaasi pidettäisiin Ruotsissa elinkeinonharjoittamisena, sen tulee olla itsenäistä, pysyvää ja voittoa tavoittelevaa.

Ruotsalaisen verotunnistetiedon (skatteregistreringsnummer) saat samalla kun rekisteröidyt Skatteverketiin.

Tulovero

Tuloverovelvollisuutesi Ruotsissa riippuu siitä, muodostuuko sinulle toimintaasi varten Ruotsiin kiinteä toimipaikka. Jos kiinteä toimipaikka muodostuu, maksat Ruotsiin tuloveroa tämän kiinteän toimipaikan tuottamasta tulon osasta.

Kiinteän toimipaikan tuottama tulon osa (kulut saa vähentää) verotetaan Ruotsissa Ruotsin säännösten mukaan. Jos arvioit, että toiminnan tulos tulee olemaan voitollista, sinun tulee vuoden aikana kuukausittan maksaa veron ennakkoa (F-Skatt). Jos sinulla ei ole toimintaasi varten kiinteää toimipaikkaa Ruotsissa, et maksa Ruotsiin tuloveroa.

Lähde: www.nordisketax.net

 

Lisätietoa:
Nordisk eTax - Itsenäinen ammatinharjoittaja